استقرار سیما در شبکههای بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران
آئین رونمایی از سامانه یکپارچه مدیریت آزمایشگاهی سیما ظهر روز یکشنبه 30 شهریور 99 در محل در محل آزمایشگاه مرجع معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی تهران، در خیابان بهشت برگزار شد.
این سامانه که توسط مجموعه دانشگاهی سینا انفورماتیک سلامت، متشکل از تیمهای توسعه نرمافزارهای یکپارچه سازمانی در دانشگاه علم و صنعت توسعه یافته است، بر اساس تفاهمنامه دانشگاه علم و صنعت ایران و دانشگاه علوم پزشکی تهران، در 64 مرکز بهداشت و 24 آزمایشگاه تشخیصی دانشگاه علوم پزشکی تهران مستقر شد.
بر این اساس، آغاز بهکار رسمی سامانه مذکور با برگزاری آیین رونمایی با حضور دکتر محمدرضا رسولی -عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی صنایع و مجری پروژه، دکتر گرشاسبی – نماینده دفتر همکاریهای علمی، صنعتی و فناوری، مهندس هادی قدیمی – مدیر عامل شرکت سینا انفورماتیک سلامت و بهرهبردار از سامانه، دکتر عبداله ازقندی -متخصص علوم آزمایشگاهی و مشاور پروژه، مهندس علی کرمیان -مسئول استقرار و بهرهبرداری سامانه در شبکههای بهداشت و درمان دولتی، و همچنین مسئولین وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر سمیعی مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت، دکتر علیرضا دلاوری -معاون بهداشت دانشگاه و دکتر سینا مرعشی -مدیر مرکز آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه صورت گرفت.
دکتر محمدرضا رسولی -مجری پروژه، در این مراسم با تأکید بر لزوم افزایش تعاملات صنعت و پزشکی و سلامت، گفت: این اتفاق تجربهای است از یک تعامل مثبت بین حوزه «صنعت و دانشگاه» و به این ترتیب توانستیم ظرفیتهای علمی را با نیازهایی حوزه سلامت پیوند زده و با یک نگاه فناورانه الگویی جدید از ارائه خدمات را در حوزه خدمات آزمایشگاهی بهعنوان اولین تجربه شبکههای آزمایشگاهی در بخش دولتی رقم بزنیم.
دکتر رسولی افزود: به لطف همتی که دوستان در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی تهران و حوزه آزمایشگاه مرجع معاونت بهداشت این دانشگاه و عنایتی که دکتر دلاوری با روحیه تحولگرا و تحولآفرینشان دارند و همکاری مؤثر دکتر حمزه لو مسئول آزمایشگاههای معاونت داشتند توانستیم تجربهای نو رقم بزنیم و امیدوارم این مسیر نو تسری پیدا کند و اتفاقات بهتری در حوزه سلامت کشور بیفتد و مایه خیروبرکت برای کشور و جامعه باشد و در این دوران تحریم بتواند باری را از روی دوش حوزه سلامت کشورمان بردارد.
دکتر دلاوری، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیز با بیان اینکه در بحث مسائل بالینی یکی از مهمترین بحثهای جدی ما بحث آزمایشگاه است گفت: دقت، کیفیت، سرعت و کاهش هزینهها و از همه مهمتر «عدالت در دسترسی» همیشه دغدغه سیستمهای درمانی و بهداشتی در کشور بوده است
وی افزود: ما در دانشگاه علوم پزشکی تهران از سال 96 شعاری را با عنوان «هر شبکه بهداشت و درمان، یک آزمایشگاه» برای خودمان قرار دادیم که نگاه این شعار به کیفیت و ارائه خدمات یکپارچه در سطح آزمایشگاهها بود.
وی با ابراز خرسندی از اقدام مشترک دانشگاه علم و صنعت و شرکت سینا انفورماتیک با دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: با این اتفاق میتوانیم بهصورت عملی همه آزمایشگاههای حوزه بهداشت دانشگاه را به هم متصل کنیم و به جهت عدالت در سلامت بهویژه دسترسی آسان، این امکان فراهم است که از دورترین نقطه منطقه تحت نظر دانشگاه در 60 کیلومتری تهران مثل قیام دشت و جنوب اسلامشهر، آزمایشها را با یک کیفیت و مکانیسم و با دسترسی مناسب و با تعرفه دولتی در اختیار هوطنان قرار دهیم.
دکتر دلاوری با قدردانی از دانشگاه علم و صنعت و شرکت سینا انفورماتیک گفت: خوشبختانه از بازخوردهایی که کارشناسان آزمایشگاه ما داشتند به نظر میرسد این سیستم کارآمد خواهد بود و امیدواریم با راهاندازی این سیستم در دانشگاه علوم پزشکی تهران در جهت خدمات آزمایشگاهی که بسیار نزدیک به بحث ارائه خدمات درمان به افراد است قدم مثبتی برداریم.
دکتر سمیعی، مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این مراسم با بیان اینکه یکی از بزرگترین نواقص در حوزه آزمایشگاههای تشخیصی، فقدان اطلاعات یکپارچه است بیان داشت: نه تنها در داخل آزمایشگاهها، بلکه در ارتباط با سایر ذینفعان و تصمیمگیران نیز، فقدان اطلاعات یکپارچه از نتایج و آمار آزمایشهای تشخیصی، مشکلات و خلأهای متعددی را در پی داشته است. بنابراین با توجه به امکان استفاده از ابزارهای آیتی در جهت ارتقای کارکردهای مورد نیاز و همینطور تسهیل و تدقیق تبادل اطلاعات بین ذینفعان مختلف و امکان یکپارچهسازی آن، میتوان ضعف بزرگی که در سامانههای فعلی مدیریت اطلاعات آزمایشگاه وجود دارد را مرتفع کرد. امیدواریم با ارتقای رعایت استانداردها و الزامات در خدمتدهندگان مختلف نرمافزاری، نیازمندیها و خلأهای موجود در این حوزه برطرف شود.
دکتر عبدالله ازقندی، مشاوره پروژه و نماینده شبکه آزمایشگاهی بخش خصوصی هم گفت: این نرمافزار بهصورت کامل پیاده و اجرایی شده و نتایج آن در ارتباط با احراز هویت، تبادل داده و ارسال جوابهای باکیفیت، باسرعت و بادقت مشخص است.
وی افزود: این نرمافزار در بخش درمان و در بخش خصوصی در بین حداقل 60 آزمایشگاه از دوسال پیش در جریان است و در بخش بهداشت به عنوان اولین واحد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران استقبال کرد و امروز ثمره را آن را در کاهش زمان ارائه خدمات، افزایش دقت و صحت اطلاعات و همچنین حذف تعاملات کاغذی میبینیم و امیدواریم مراکز دیگر بهداشتی و سپس درمانی به این جرگه بپیوندد و از مزایای این نرمافزار استفاده کنند.
دیدگاهتان را بنویسید